Tuinonderhoud en onderhoudsvriendelijke ontwerpen
Uw tuin is klaar, u bent tevreden, maar u heeft geen tijd om uw tuin te onderhouden? U kunt het onderhoud van uw tuin uitbesteden aan mij, Hoveniersbedrijf  H. Gerlofsma.
Van snoeien tot onkruidvrij houden, van alleen uw haag knippen tot het knippen van uw bolbuxussen of buxussen in speciale vormen, van het snoeien van uw fruitbomen of alleen uw planten knippen, etc etc: ik kan op alle gebieden in het onderhoud van uw tuin voorzien. Ook het snoeien van ( hoge ) bomen kan ik verzorgen met behulp van een hoogwerker.
Heeft u veel onkruid in uw tuin? Ik kan een natuurlijk middel voor u aanbrengen zodat u een jaar lang geen last meer heeft van onkruid. Als u hierover meer informatie wenst, dan kunt u contact met mij opnemen. 
Naarmate de jaren verstrijken is het normaal dat (ook in uw nieuw aangelegde tuin) groene aanslag en algen optreden. Om dat tegen te gaan werk ik met een doeltreffend milieuvriendelijk reinigingsmiddel. 
 
Uw gazon
Ook een fantastisch mooi gazon heeft zijn onderhoud nodig. De volgende tips kan ik u meegeven:
Het is aan te bevelen om uw gazon 2 maal in de week te maaien (minimaal 1 keer). Heeft u last van onkruid of mos in uw gazon? Dan zijn er veel biologische bemestingen waar ik mee werk om weer een perfect gazon te krijgen. In veel gevallen is het dan niet eens nodig om uw gazon te verticuteren of het gazon opnieuw aan te leggen - prijstechnisch dus ook veel voordeliger!

  Klik hier voor Fries: Underhâld & ûntwerp